Pentru mulți dintre noi, începutul unui an nou declanșează un val puternic de emoții. Teama de schimbare și nou, gândul că ni se poate întâmpla ceva rău din asta, ne transformă în oameni anxioși și panicați în fața oricărui element care ne-ar altera normalul cu care suntem obișnuiți.

Uite 3 (trei) idei de bine pentru tine:

1. Notează în carnețelul tău orice lucru despre care crezi că îți produce o stare de anxietate. Ce te sperie cel mai tare? Care-i cel mai mare rău care ți se poate întâmpla? Care crezi că ar fi probabilitatea ca acestea să se producă? Ai să fii surprins de răspunsurile tale când le vei citi.

2. Respiră. Întotdeauna când te simți compleșit, un simplu exercițiu de respirație face minuni. Inspiră ușor și adânc pe nas, expiră ușor pe gură. Repetă de câteva ori, până ești bine. Repetă la nevoie.

3. Fă schimbarea în pași mici în loc de unul mare. Sparge schimbarea în etape. Alocă cât timp crezi tu că este necesar ca să te adaptezi. Pentru un boost de energie, fă mișcare și evită stimulantele (cafea, țigări, alcool).Orice schimbare, fie ea mică sau majoră, presupune părăsirea zonei de confort și un strop de curaj pentru a acționa. Cu timpul, lucrurile devin mai ușoare. Nu te da bătut!

NU amâna niciodată starea ta de bine. Pune preț pe sănătatea ta mintală. Ia-ți 5 (cinci) minute pentru tine.