10/365 Oboseală

Sunt zile în care oboseala-și spune cuvântul și-ți vine să te culci la 7 seara, pentru că efectiv nu mai poți. Oboseala este o mare cucoană șireată. Azi un pic, mâine un pic, poimâine un pic, trece săptâmâna, trece și luna, iar tu te târăști.

În general cred că mai toți nu facem decât să ne împotrivim oboselii, să o amânăm cu muncă multă, cu cafele, cu butonat până târziu și în cel mai rău caz, cu timp pierdut degeaba. Mai un episod din nu știu ce serial și ia uite, ceasul a sărit de 12 noaptea. Parc-ar suna mai frumos și te-ai simți mai bine să fii obosit, pentru c-ai muncit pentru visul tău.

E normal să te mai simți și obosit, dar uite că trebuie să fim pe fază și să învățăm să prevenim oboseala cronică. Să mai zic de oboseala psihică, care te ajunge din urmă și-ți dă o palmă după ceafă, de rămâi lat o vreme?

E bine să știi cât poți să duci, însă atenție la preț. Cumva, trebuie să ne dăm pe brazdă și să avem grijă de noi, așa din mers. Un pui de somn în plus la nevoie, un magneziu la trezire, mai ușor cu nopțile pierdute, un pic de sport, ș.a.m.d. Fiecare cu lista lui.