15/365 Jurnal de bord

Îmi tot scriu oamenii că le pică bine rubrica zilei din jurnalul meu de bord de aici. No, mă bucur tare, nu știu ce să zic mai mult. Pe lângă dorul de scris, pentru mine este un exercițiu impus care mă depresurizează un pic.

Revenind, chiar vă rog să încercați și voi un jurnal de bord, n-aveți nimic de pierdut. Câteva rânduri pe zi într-un caiet, vă ajută să vă descărcați și să vedeți cu claritate ce bagaj ați transportat în spatele minții pentru așa mult timp.

O să ziceți păi, nu știu ce să scriu. Adevărat, dar până nu măzgăliți primele rânduri, de multe ori așa stă treaba. Inspirația vine scriind, lăsând mintea și inima să dicteze. Pot fi generalisme sau lucruri foarte personale, dar până la urmă scrieți pentru voi. Nu trebuie să împărtășiți trăirile voastre cu ochi străini. Puteți să-ncepeți și cu o înjurătură, este perfect. Frumos ar fi să nu uitați să scrieți pentru ce sunteți recunoscători în acea zi (poate să fie orice); cultivați-vă recunoștința cât puteți de des.

Este interesant mai târziu la răsfoire, pe sărite, să vedeți ce-ați încropit în scris. N-o să vă vină să credeți că voi ați scris, ce-ați scris. E un sentiment complex de rânjeală, mirare și ușurare.