17/365 Ziua de luni e doar o zi de luni

Îhm, am văzut pe timelineul colegilor ceva postări referitoare la Blue Monday. Până să scrie ei, mie cred că mi-a scăpat știrea. Cred că n-am dat importanță. Zic specialiștii că este încadrată ca a treia și cea mai deprimantă zi de luni din luna ianuarie, însă ironia face ca multă lume și inclusiv Garfield, să considere ziua de luni ca fiind o zi căcăcioasă, în care nu-ți arde de nimic.

Probabil că demult de tot, nici eu nu iubeam ziua de luni, însă mi-am impus cumva curajul de a mă da jos din pat pentru a supraviețui zilei și treptat, s-a transformat într-un fel de entuziasm de genul ăla când abia aștepți să faci chestia aia luni (mâine). Dacă vrei să-ți schimbi contextul mintal, printr-un exercițiu de voință și curiozitate, și tu poți face asta. Nu-i nevoie să trăim în patternul altora.

Cred că dacă traversezi o perioadă mai încărcată emoțional, fiecare zi poate părea dificilă sau urâtă și-atunci da, nu te simți în apele tale. E normal până la urmă să percepi contextul astfel și ține minte, cât ai zice pește, vin și zilele frumoase!

Însă dacă nu-ți priește la job, mai bine dă-l încolo, caută-ți altul unde mergi cu bucurie și-ai să vezi cum ziua de luni este frumoasă, productivă și te face să tresalți.