21/365 Retrospectiv vs Prospectiv

Pic cu pic, face mult. Fiecare zi primită este o nouă șansă de a transforma obiceiurile proaste în bune și obiceiurile bune în mai bune. Oricine poate orice.

Cum a fost și este la mine. Trei chestii mici:

1. Adio fumat

Luna viitoare se fac zece ani de când nu mai fumez. Culmea, se simte ca o eternitate și nici nu-i duc dorul. Îmi plăcea mult de tot să fumez, savuram fiecare țigară, problema era că fumam prea mult și oboseam prea ușor. Desigur, nu vă imaginați că a fost ușor să mă las de fumat. Ca orice fumător, mult timp m-am lăsat în fiecare luni, în fiecare lună și de fiecare 1 ianuarie. Norocul a fost o răceală urâtă în care nu am putut fuma deloc și cheful de fumat de după mi-a dispărut din senin.

Acu ce să vă zic, știți și voi cum e cu sfaturile legate de fumat?! Totuși, eu aș zice să le dați naibii, îs și scumpe și nocive (până si pentru noi, fumătorii pasivi). 🙂

Următoarea luptă pentru mine s-ar da cu zahărul. Vedem.

2. Mișcare, mișcare

Încerc aproape zilnic să fac măcar o jumătate de oră de sport și îmi propun mai multă eficiență aici. Cred că pandemia m-a împins de la spate să merg într-o direcție mai sănătoasă. Greu am înțeles că trebuie să-mi schimb stilul de viață și că toată combinația asta cu mâncatul mai sănătos și cu sportul, nu-i decât un proces à la longue. Mușchii nu se fac peste noapte iar lenea, ciugulitul alandala și scuzele, se pot ține sub control atunci când vrei.

Recomandarea aia de la tv cu 30′ de sport pe zi e chiar bună. În loc să mergem după pâine la magazinul de la colț, hai să mergem 1km mai departe până la magazinul următor. Iar dacă ești obosit dupa 8 ore de muncă și vrei să urci cu scările rulante, urcă pe scările alea normale, așa încet și obosit cum ești. Pentru tine faci asta.

Mai mult sport și pentru mine. Musai.

3. Citesc

Aici nu o să mint, citesc de când sunt copil și o să citesc mereu. Într-adevăr, nu mai citesc atât de mult ca înainte, dar citesc și îmi fac timp pentru citit, chiar dacă-s două pagini pe zi. Fizic, digital, la masă, la orizontală, în metrou, tren, mașină, pe plajă și ori de câte ori am ocazia, citesc. Sunt o fire curioasă și nu mă pot abține.

Cu toată inima, vă îndemn să citiți. Dacă nu știți ce vă place, cu atât mai mult, colindați librăriile și cultivați-vă curiozitatea. Lumi întregi așteaptă să fie descoperite.