22/365 Când ninge?

După ce-am trăit multe Crăciunuri pe Diva tv, de câteva zile trăiesc cu nostalgie iarna voastră albă și diafană shareuită pe feisbuc, că deh, în capitală avem zero, da zero, zăpadă. Să mai zic că anul trecut am băgat bradul în debara de 1 martie, după ce-am stat cu ditai speranța că va ninge de va rupe? Anul ăsta cred că dispare mai repede, am un feeling.

Îhmm, mi-e dor de zăpadă, de iarnă. Nu pot să nu oftez după zăpada aia care-mi scârțâia sub talpă, după obrajii roșii de la frig, după genele ninse, după privitul pe geam în toiul nopții la felinarul de pe stradă ca să văd cum ninge, după mâinile roșii de la primul bulgăre făcut cu mâinile goale, după albul ăla orbitor care-ți rupea ochii când ieșeai din casă, după datul pe cicinca din fața magazinelor, după cazemate și bulgări întinși pe rânduri de metri înălțime, după datul cu sania până-n stradă, după patinat pe gheața din fața blocului, după legatul săniilor și coborât în viteză dealul…

Mi-aduc aminte când veneam de-afară și-mi propteam sania la intrare și se topea toată zăpada de pe șine și apoi rămânea o baltă uriașă pe linoleu. Regula era să-ți scuturi de zăpadă mănușile, căciula și fularul pe scară și apoi trebuia să aștept la intrare să mă pot descălța, pentru că mi-erau șireturile pline cu noduri de gheață.

Așa ca o paranteză, aș da o duminică indecisă ca vreme pe o duminică cu fulgi grași și zăpadă până la genunchi. Poate ninge?