8/365 Duminică

Ziua de azi s-a prezentat ca o duminică obișnuită. Te dai jos din pat când îți intră geana de lumină în ochi, te lăfăi în tăcere la o cafea lungă, frigi un pește, te dai în stambă cu niște scovergi cu zahăr exact așa cum îi ieșeau doar la bunică-ta, vezi un film fain din cel mai comod colț al camerei și tragi uite-așa de zi, ca de o bomboană gumată, să-ți ajungă pentru tot ce-ai vrea sa faci.

Mai speli o farfurie, o cană, o tigaie, și mintea-ți fuge brambura. O las hoinară să umble în toate camerele, culmea este că prima dată aleargă la toate momentele care mă sâcâie și apasă play over and over. E clar că mi-au rămas chestii care și-acum îmi pică prost, o să mă gândesc ce naibii fac cu ele.

Interesant este că de fiecare dată când spăl vasele, mintea mea aleargă și dă probe pentru scenarii incredibile. Mă pregătește, îmi divulgă cele mai ascunse secrete, îmi șoptește că pot să fac orice. Și-o las, o las să zburde, să-mi arate.

Oare cum ar fi să fie totul real? Ah, but wait, era vorba aia celebră “If you can see it in your mind, you can hold it in your hand.” Totul este posibil atunci când crezi și pui osul la treabă.