9/365 Un infinit de posibilități

Îhm, grijile nu-și au rostul dacă încă nu știi ce-o să faci când termini facultatea. Dacă ai colegi care știu din anul doi de facultate că vor face chirurgie mai departe, n-ai de ce să pleci urechea la planurile lor. Ce le place lor, poate nu îți place ție și până la urmă, de ce ți-ar păsa? Fiecare cu drumul lui, cu truda lui, cu visul lui.

Cea mai simplă capcană în care poți pica este cea a comparației, așa că cel mai sănătos este să-ți vezi de lungul nasului și să încerci cu curaj și pe forțe proprii ce îți place, ce crezi că ți s-ar potrivi și dacă nu îți place nimic, să tot cauți. Sunt o mie de chestii pe care le poți încerca și dacă orbecăi ca să-ți găsești drumul, trebuie să știi că la un moment dat îl vei găsi, chiar dacă dai din colț în colț.

Aproape fiecare medic rezident sau specialist cu care-am colaborat și-am povestit, au spus că cel mai bun lucru pe care-l poți face după ce termini facultatea, este să-ți iei un respiro pentru tine. Că-i o lună, că-s două, nu contează. Ce-i cu adevărat important aici de reținut este că lași lucrurile să se așeze, îți tragi numai bine sufletul și poți să digeri tranziția de la student șase ani de medicină veterinară la un nou capitol (fie el medic veterinar clinician, reprezentant vânzări, intern). Fă asta pentru tine.

N-are niciun rost să-ți risipești energia cu planurile și sugestiile altora, nu trebuie să iei poziția de ghiocel dacă cineva te refuză sau îți spune că nu ești capabil, nu se merită să pui la inimă dacă cineva nu-ți vede valoarea și cu atât mai mult, nu trebuie să te mohorăști dacă primești numai refuzuri. Lumea întreagă este a ta și tu singur ești responsabil să-ți găsești menirea. Fii curajos și curios, explorează orizontul!

Și dacă o ușă se închide, o alta se deschide, pentru că ăsta-i rolul ușilor, da?