
7-8.06.25, Junior vet Curs & Workshop Anestezie inhalatorie și Ventilație mecanică
Coordonator: Dr. Mălina Filipaș, DVM MSc AFHEA DipECVAA MRCVS, Queen’s Veterinary School Hospital, University of Cambridge.
(weekend educațional intensiv, 12h de învățare, eveniment creditat cu puncte de educație continuă, estim. 45)
Locație: Centrul de training Junior Vet Hub, Str. Grota Lacurilor nr.21, sector 3, București.
Înscrieri: Email la contact@juniorvet.ro (ne sunt utile info precum nume, prenume, statut -medic veterinar/cabinet sau student/an/FMV, nr telefon, adresă poștală sau de facturare (CUI/CIF dacă plătește cabinetul). Suntem la un mail sau telefon distanță (0729374395). Atenție, locuri limitate!
Cost:
*cafeaua, prânzul și cadoul de luat acasă sunt din partea casei.
Pentru pasionații de anestezie, pentru cei care vor să devină anesteziști neînfricați, pentru cei care vor să învețe la standarde înalte, Junior vet pune la bătaie un weekend educațional de anestezio jos pălaria, potrivit oricărui anestezist cu experiență sau în devenire.
Pe 7-8 iunie, organizăm la centrul nostru de training Junior vet Hub, două zile pline de învățare, cu o tematică extraordinară: Anestezie inhalatorie și Ventilație mecanică, curs coordonat de medicul veterinar specialist Dr. Mălina Filipaș, Dip.ECVAA. Iar la finalul primei zile de curs ne relaxăm cu o sesiune specială de networking.
Control absolut asupra anesteziei și ventilației pacientului tău!
Anestezia inhalatorie și ventilația mecanică sunt esențiale în medicina veterinară modernă, dar sunt adesea privite ca fiind complicate. Acest workshop intensiv este conceput pentru a-ți oferi încrederea și expertiza necesare pentru a le folosi corect și eficient în practica ta.
Beneficiile participării:
✔️ Vei ști să gestionezi siguranța pacientului în timpul anesteziei
✔️ Vei avea încredere în utilizarea ventilației mecanice, evitând complicațiile
✔️ Vei învăța protocoale moderne pentru îmbunătățirea actului medical
✔️ Vei pleca cu abilități practice valoroase, gata de aplicat în clinică
Siguranța pacientului tău depinde de cunoștințele tale – investește în ele acum!
Short bio Dr. Mălina Filipaș, Dip. ECVAA:
Absolventa a Facultatii de Medicina Veterinara din cadrul USAMV Cluj-Napoca 2014; avand pasiune pentru anaestezie inca din studentie, mi-am petrecut primii ani de cariera in cadrul spitalului universitar din Cluj-Napoca ca anestezist si intern in spitalul de urgente.
Pentru a-mi imbunatati cunostiintele de medicina veterinara primara, m-am mutat in Anglia si am petrecut cativa ani in cabinete de medicina primara unde mi-am consolidat abilitatile de imagistica veterinara (in special ecografie), chirurgie si medicina de urgenta. In 2018 am inceput drumul specializarii prin terminarea unui internship pe anestezie in cadrul Dick White Referrals, UK si a rezidentiatului ECVAA in cadrul Queen’s Veterinary School Hospital al universitatii din Cambridge, UK. La finalizarea rezidentiatului, am continuat sa lucrez ca si anestezist in cadrul spitalului universitar, iar in Decembrie 2024 am devenit diplomat al ECVAA si Assistant Teaching Professor in anestezie veterinara in cadrul aceleasi universitati.
Ca si domenii de interes, ma pasioneaza anestezia loco-regionala, ventilatia mecanica si optimizarea pacientilor critici in timpul anesteziei si al terapiei intensive.
Agendă educațională 7-8 iunie
Day 1 Anestezia inhalatorie
9:00 – 10:30 Farmacologia anestezicilor inhalatorii (inclusiv impactul lor asupra mediului inconjurator)
11:00 – 12:30 Echipamentul necesar anesteziei inhalatorii – sursa de oxigen, inductie, intubare, diferite circuite anestezice, aparatul de anestezie, scavenging.
13:30 – 15:00 Monitorizare si conceptul de MAC (concentratia alveolara minima), relevanta clinica
15:30 – 17:00 Cazuri
Obiective de învățare:
- Familiarizare cu farmacologia anestezicelor inhalatorii folosite in mod uzual
- Dobandeste cunostiintele necesare administrarii anesteziei inhalatorii si a echipamentului folosit in anestezia inhalatorie
- Invata cum sa troubleshoot echipamentul
- Invata cum sa folosesti anestezicele inhalatorii si oxigenul sub presiune intr-un mod prudent, pentru a asigura atat siguranta personalului cat si a pacientilor.
Day 2 Ventilația mecanică
9:00 – 10:30 Ventilatia si sistemul respirator – fiziologia sistemului respirator si impactul ventilatiei asupra pacientului
11:00 – 12:30 Ventilatorul si tipuri de ventilatie mecanica – cum aleg modalitatea ideala pentru fiecare pacient? Contraindicatiile ventilatiei mecanice
13:30 – 15:00 Monitorizarea ventilatiei mecanice, indicatii si complicatii asociate ventilatiei mecanice
15:30 – 17:00 Workshop ventilatie, ventilatia mecanica versus ventilatia manuala
Obiective de învățare:
- Aprofundarea fiziologiei respiratorii si cum este afectata de ventilatia mecanica
- Familiarizare cu echipamentul necesar ventilatiei mecanice
- Învata diferitele moduri de ventilatie disponibile in ventilatoarele de uz veterinar
Post course day I: Wine a little – Romanian wine tasting & Networking.
_____
Public țintă: Aceste evenimente educaționale se adresează medicilor veterinari și studenților la MV în ani clinici, care își doresc să învețe anesteziologie la cel mai înalt nivel, ca apoi să pună cu încredere în practica de zi cu zi, cunoștințele acumulate din acest training coordonat de un specialist.
De ce să te înscrii?
- Înveți de la unul dintre cei mai buni specialiști din domeniu (este o mare oportunitate de învățare directă de la un diplomat)
- Educația continuă este un must în acest domeniu și nu are un punct de stop
- Standard de învățare ridicat
- Aplicabilitate imediată în practica de zi cu zi
- Puncte de educație continuă pentru libera practică
- Preț prietenos, plată prietenoasă (în tranșe prin Smart Wallet)
- Faci networking (îți faci prieteni noi, îți construiești propria ta rețea de contacte, aflii informații noi direct de la fața locului, crești personal și profesional) și te destresezi
- Pleci mai bogat intelectual, mai sigur pe tine, mai vesel și optimist
- Junior vet este Furnizor de Educație Continuă, acreditat de către Colegiul Medicilor Veterinari
Utile:
Avem un centru de training medical-veterinar care se ocupă doar cu educația continuă a medicilor veterinari și a studenților la MV, astfel că dispunem de o sală de conferințe ultra modernă, de o sală de chirurgie bine echipată, de instrumentar propriu și multe alte facilități cu destinație educațională și recreativă.
Mai jos, amintiri de la cursuri Junior vet. 🙂

Ține minte: 7-8 iunie, Junior vet Curs & Workshop Anestezie inhalatorie și Ventilație mecanică, locație Centru de training Junior Vet HUB, Str. Grota Lacurilor nr.21, sector 3, București. Pentru a evita dezamăgirea, înscrie-te din timp util! Registration: contact@juniorvet.ro