Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Serie Anestezie & Analgezie

iulie 18, 2023 @ 19:30 - septembrie 27, 2023 @ 21:30

Cu Junior vet, poți să mergi liniștit în vacanță.

Când pui osul la treabă pentru ce îți place, greul nu se simte. Tocmai de-asta, venim cu un pachet educațional excepțional de vacanță. Indiferent unde-ți petreci vara asta, acest supliment online intră în orice bagaj.

Întoarce-te bronzat, odihnit și pregătit să răspunzi provocărilor profesionale!

La Școala Junior vet, ai parte întotdeauna de Educație Continuă la cel mai înalt nivel. Indiferent de sezon, subiect sau motiv, aici găsești cea mai mare diversitate de cursuri online acreditate la cele mai accesibile prețuri.

 

Serie online Junior vet Anestezie & Analgezie

6 cursuri interactive, 9h ore de învățare, puncte de Educație Continuă la fiecare curs, sesiuni de Q&A, cu medicul veterinar As.univ. Dr. Iulia Melega, PhD, FMV Cluj-Napoca.

 

Tematică:

  1. Cum calculăm CRI-urile (Constant Rate Infusions) 18.07, 1.5h, acreditat cu 10 puncte, cod AMPONL57-2023

Obtinerea si mentinerea constanta a concentratiei plasmatice a unui medicament implica administrarea continua a acestuia, care se poate realiza cu ajutorul seringii automate sau in perfuzie. Infuziile constante sunt frecvent utilizate in managementul durerii prin infuzia analgezicelor, reglarea tensiunii arteriale, sedare, anestezie, suplimentare cu electroliti etc., iar rolul nostru consta atat in intelegerea efectelor medicamentelor cat si cum sa calculam si sa creăm o varietate de CRI-uri.

In acest curs voi incerca sa descriu principalele regulile de administrare si de calcul a infuziilor constante la pacientul veterinar.

  1. Cateterizarea venoasă periferică centrală (27.07, 1.5h, acreditat cu 10 puncte, cod AMPONL58-2023)

Cateterul venos este utilizat in tot sistemul de ingrijire a pacientilor veterinari pentru multiple terapii intravenoase. Utilizarea neadecvata, respectiv mentinerea si ingrijirea neadecvata a unei linii venoase existente pot cauza complicatii cu efect detrimental pacientului.

In acest curs voi incerca sa descriu principiile generale in montarea unui cateter venos periferic, respectiv indicatiile si contraindicatiile, precum si unele tehnici de montare ale cateterului venos central.

  1. Analgezia multimodală: când și de ce (08.08, 1.5h, acreditat cu 10 puncte, cod AMPONL61-2023)

Recunoaşterea, evaluarea şi combaterea durerii reprezintă obiective prioritare pentru fiecare medic veterinar practician. Intrucat mecanismele durerii sunt complexe, elaborarea unui plan terapeutic destinat pacienţilor care experimentează dureri acute se realizează prin administrarea unei combinaţii de doi sau mai mulţi agenţi, cu mod de acţiune diferit. Aceasta abordare poarta denumirea de analgezie multimodala si se bazeaza pe sinergia analgetica a medicamentelor apartinand claselor farmacologice diferite, administrate pe cai diferite, rezultatele înregistrându-se la doze reduse, scăzând riscul apariţiei efectelor adverse şi a toxicităţii.

In acest context, voi incerca prezentarea succinta a diferitelor clase de analgezice utilizate, precum si posibilitatile de combinare a acestora, abordand principiile analgeziei multimodale.

  1. Anestezia loco-regională (17.08, 1.5h, acreditat cu 10 puncte, cod AMPONL60-2023)

Anestezia loco-regionala reprezinta o componenta de baza a analgeziei multimodale datorita faptului ca aceasta tehnica prezinta avantajul unei analgezii periopeatorii excelente, influentand favorabil evolutia pacientului. Dar pentru reusita, sunt necesare bune cunostinte de anatomie si de tehnica, manualitate si un grad de expertiza.

Cursul de fata se va concentra pe descrierea tehnicilor de realizare a anesteziei locale, respectiv regionale, incluzand tehnicile blocajelor de nerv periferic din regiunea capului si gatului, membrului toracic si pelvin precum si tehnica blocurilor neuraxiale centrale (peri- si sub-durala).

  1. Utilizarea stimulatorului de nerv si ecografului in blocajele loco-regionale (14.09, 1.5h, acreditat cu 10 puncte, cod AMPONL59-2023)

Utilizarea stimulatorului de nerv si al ecografului in realizarea blocajelor loco-regionale

Folosirea pe scara larga a anesteziei regionale a impus cautarea unor tehnici de localizare a nervilor tinta, in scopul cresterii ratei de reusita si pentru reducerea incidentei complicatiilor. Ultrasonografia s-a dovedit a fi cea mai accesibila metoda, avand avantajul examinarii in timp real a structurilor nervoase de interes precum si a tesuturilor invecinate odata cu inserarea acului si raspandirea substantei anestezice injectate. In completarea ecografiei, neurostimularea aduce informatii functionale despre nerv prin raspunsul motor indus.

Acest curs urmareste descrierea tehicii anesteziei regionale ecoghidata, combinata cu neurostimularea, respectiv descrierea celor mai frecvent utilizate blocaje nervoase periferice la animalele de companie.

  1. Ventilația mecanică (27.09, 1.5h, acreditat cu 10 puncte, cod AMPONL62-2023)

Înafară de rolul său de suport al funcției respiratorie la pacientul anesteziat pe perioada intervenției chirurgicale, ventilația mecanica reprezintă principala metodă de terapie în cazul insuficienței respiratorii. Totodata, ventilația mecanică este considerata o metoda de terapie nespecifica, adjuvanta, de suport a funcției respiratorii in cazul pacientilor cu patologii extrapulmonare, aflati in incapacitate de ventilatație spontană adecvata.

Acest suport constă în ventilația cu presiune pozitiva care, prin intermediul unor echipamente speciale (ventilatoare), asigura respirația la subiectul cu functia alterata, compromisa sau inhibata artificial. Acest curs va avea doua obiective principale, si anume expunerea principalelor indicatii de ventilatie mecanica, respectiv descrierea celor mai frecvent utilizate moduri de ventilatie utilizate la animalele de companie.

___

 

Tot ce trebuie să știi despre Seria online Junior vet Anestezie & Analgezie:

  • Eveniment educațional online pentru studenți la MV în ani clinici, absolvenți dar și medici veterinari cu experiență
  • Perioadele de desfășurare sunt cele anunțate pentru fiecare curs în parte
  • Perioadele pot suferi modificări (poate nu e cazul, însă ținem la transparență)
  • Învățăm online pe platforma Zoom din cadrul Școlii Junior vet
  • Ora 19.30 de fiecare dată
  • Sesiunea de Q&A inclusă (ne plac tare participanții curioși și dialogurile interactive)
  • Evenimentele beneficiază de acreditare conform criteriilor Programului Național de Dezvoltare Continuă (10 puncte/webinar)
  • Fiecare sesiune are o formă de evaluare
  • Accesul la curs se face o singură dată, la data menționată.
  • Acces la recording (24-72h după caz)
  • Diplomă de participare la final
  • Suport de curs *
  • 2 locuri pro bono prin programul Junior vet Grants
  • La Școala Junior vet ai parte de cei mai buni tutori din domeniu.

Short bio medic veterinar Dr. Iulia Melega:

“Am absolvit Facultatea de Medicina Veterinara din Cluj-Napoca in 2014, dupa care am urmat un training in medicina si chirurgia vacilor de lapte in italia.

Din 2015 pana in 2016 am lucrat ca sef de ferma de vaci de lapte, respectiv, veterinar de circumscriptie, iar in 2016 am inceput activitatea in cadrul fundatiei Vier Pfoten pe proiectul de management al populatiei de cai salbaticiti din Letea. In acest timp am dezvoltat pasiunea pentru anestezie, motiv pt care am inceput studiile doctorale in acest domeniu.

In 2017 m-am reintors in Cluj pt continuarea studiilor, ca in 2021 sa imi sustin teza de doctorat. Din 2021 sunt asistent universitar in cadrul disciplinei de chirurgie, anesteziologie si terapia intensiva, iar domeniul de interes ramanand anestezia, in special la animalele exotice, precum si medicina de urgenta.”

Cum mă înscriu?

Beneficiază de un preț promoțional, înscrie-te în timp util!

Cost Junior vet ANESTEZIE & ANALGEZIE (vară 2023)

________________________________________________________________

o          Medic veterinar: 599lei/serie cursuri, 99lei/curs

o          Studenți la MV, doctoranzi, absolvenți promoția 2022, 2023: -15% reducere

*Junior vet Smart Wallet **Cere oferta de cabinetNotă: Când calculezi discountul, nu rotunji, ci folosește-te de calculul real și corect.

 

Pentru a efectua plata, ai nevoie de aceste date, cu mențiunea Anestezie:

ASOCIAŢIA MATEI ŞI PRIETENII, CIF 36908414

RO66BTRLRONCRT0376315401 (RON) / SWIFT BTRLRO22

Str.Republicii 61/25, Petrila 335800, Jud.Hunedoara, România.

După care, te rugăm să ne scrii un email la contact@juniorvet.ro cu datele tale (nume, prenume, statut medic veterinar/student și o adresă poștală pentru factura electronică) și să atașezi dovada plății. Noi promitem să îți răspundem în cel mai scurt timp.

Exemplu date participant: Maria Popescu, student an VI, FMVB, Str. Florilor nr.7, București.

Junior vet Grants

Programul Junior vet Grants este un program special creat pentru studenți la MV și tineri veterinari, prin care ne dorim susținerea celor care vor să facă performanță și au nevoie de un mic ajutor.

Pentru seria de anestezie, dorim să oferim 2 locuri pro bono unui student aflat în anul final de studiu și unui tânăr absolvent inteligent, ambițios și pasionat de această ramură, care are nevoie cu adevărat de această oportunitate de dezvoltare. Selecția se face în baza unui CV și scrisori motivaționale, trimise la contact@juniorvet.ro până la data de 31 iunie 2023.

Comisia de evaluare este compusă din reprezentantul organizatorului Grația Bolat (Junior vet) și medicul veterinar coordonator Dr. Iulia Melega. Rezultatele se vor primi la 1 iulie.

__

La Școala Junior vet, ai mereu parte de Educație Continuă la cel mai înalt nivel. Devino abonat Junior vet și ești mereu pe fază: https://bit.ly/3wUJ8l0

Details

Start:
iulie 18, 2023 @ 19:30
End:
septembrie 27, 2023 @ 21:30

Venue

Zoom Meeting

Organizer

Junior Vet
Phone
+400729374395
View Organizer Website