Implică-te

De ce să te implici?

Fii un exemplu!

Schimbarea începe cu tine, nu aștepta să vină altcineva în locul tău să zidească un viitor mai bun. Pune tu prima cărămidă!

Orice formă de ajutor face diferența

Învață dăruind

Educație Continuă la toate porțile

Granturile Junior vet ajung mereu la cei care au nevoie de susținere și vor să facă performanță.

Implică-te!

De 7 (șapte) ani, Junior vet ajută pro bono și cu mult entuziasm studenți la MV și tineri medici veterinari aflați în diverse contexte ale vieții (evenimente educaționale diverse, impas financiar, start și orientare în carieră, conexiuni profesionale, sănătate mintală).

Împreună suntem mai puternici

Ajută-ne în 2023 să construim mai mult și mai bine, dăruiește! Implică-te și pune umărul la schimbare!

Cum poți să ne ajuți?

  1. Donează
  2. Sponsorizează
  3. Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit prin formularul 230
  4. Redirecționează până la 20% din impozitul plătit statului
  5. Redirecționează până la 20% din impozitul pe profit, pe anul în curs.
  6. Devino voluntar
  7. Devino tutore
  8. Devino mentor

Donează prin cont bancar:

Învață dăruind! Contribuie la misiunea noastră educațională și donează contravaloarea cafelei tale preferate.

ASOCIAŢIA MATEI ŞI PRIETENII, CIF 36908414

RO66BTRLRONCRT0376315401 (RON) / RO16BTRLEURCRT0376315401 (EUR) / SWIFT BTRLRO22

Str.Republicii 61/25, Petrila 335800, Jud.Hunedoara, România.

Redirecționează către Asociația Matei și Prietenii 3,5% din impozitul tău pe venit

Orice persoană fizică care realizează venituri din salarii și/sau pensii, poate redirecționa 3,5% din impozitul pe venit datorat statului, către un ONG, prin formularul 230.

Începând cu anul 2019, statul permite ca persoanele fizice care au realizat venituri din salarii și/sau pensii impozabile în România să poată redirecționa până la 3,5% din impozitul pe venit către un ONG.

Dacă vrei să susții Asociația Matei și Prietenii, completează formularul de mai jos și redirecționează o parte din impozitul tău aferent anului trecut către Asociația Matei și Prietenii.

Data până la care formularele pot fi depuse este 25 mai, iar procedura e simplă și nu te costă nimic.

PASUL 1. Descarcă formularul completat deja cu datele noastre. Formularul e pentru anul 2021, pentru că presupune redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit aferent anului anterior, pe care deja l-ai plătit statului.

*Conform noului Cod Fiscal, distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit poate fi redistribuit către același beneficiar pentru o perioadă de cel mult doi ani şi va putea fi reînnoită după expirarea perioadei respective.

Vezi aici formular: https://redirectioneaza.ro/asociatia-matei-si-prietenii Formularul de donație poate fi completat doar între 1 Ianuarie și 25 Mai ale anului curent.

PASUL 2. Completează doar secțiunea I. Date de identificare a contribuabilului cu datele tale. Semnează formularul în partea din stânga jos.

PASUL 3. Trimite formularul prin una dintre metodele de mai jos:

La organul fiscal de care aparții, conform adresei din buletin. Poți depune formularul direct la registratură sau prin poștă, cu scrisoare recomandată adresată administrației fiscale.

Prin serviciul online ANAF Spatiul Privat Virtual, dacă ai semnătură electronică.

Susține Asociația Matei și Prietenii prin redirecționarea a 20% din impozitul pe venit al microîntreprinderii

Dacă ai o companie, poți redirecționa până la 20% din impozitul plătit statului către un ONG.

ANAF-formular-20Download

Până pe 25 decembrie poți dărui 20% din impozitul pe venit al companiei tale!

Legislația din România permite oricărei microîntreprinderi să facă sponsorizări în limita a 20% din impozitul pe venit, urmănd să vireze către bugetul de stat doar restul de 80% din acest impozit. Sponsorizările pentru microîntrepinderi se pot deduce doar trimestrial. Pentru aceste societăți comerciale, sponsorizările nu se pot face și anual pentru toate trimestrele anterioare.

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi:

PASUL 1. La finalul fiecărui trimestru (de exemplu, înainte de 31 martie pentru trimestrul I), calculează sau estimează cuantumul veniturilor totale pe trimestrul respectiv. Suma care poate fi redistribuită nu ar trebui să depășească procentul maxim de 20% din impozitul pe venit. Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de Codul Fiscal (de exemplu, 25 aprilie pentru trimestrul I).

De ce e în regulă să faci doar o estimare? De multe ori, pentru multe microîntreprinderi e greu de calculat suma totală exactă a veniturilor pe un trimestru până când acesta nu s-a încheiat. Însă, dacă estimarea ta nu corespunde procentului real, legea îi permite contabilului tău să regularizeze sumele pentru sponsorizări (astfel încât să se încadreze în procentul de 20%) în următoarele 28 de trimestre (adică în următorii 7 ani).

PASUL 2. Descarcă contractul de sponsorizare și completează-l cu datele microîntreprinderii tale și cu suma calculată pentru sponsorizare către Asociația Matei și Prietenii. Sau trimite-ne pe mail, la contact@juniorvet.ro, datele microîntreprinderii tale și cuantumul exact al sponsorizării. În acest caz, vom completa noi contractul de sponsorizare și ți-l vom trimite pe mail.

Descarcă contractul de sponsorizare de mai jos:

AMP-2021Download

PASUL 3. Trimite contractul semnat la sediul nostru de la adresa: Str.Republicii, bl.61, sc.2, et.3, ap.25, loc. Petrila, cod postal 335800, jud.Hunedoara sau pe mail la adresa contact@juniorvet.ro. Exemplarul tău, semnat și ștampilat de Asociația Matei și Prietenii, va ajunge la tine în original sau în format scanat, după cum dorești.

PASUL 4. Depune suma aferentă sponsorizării în contul Asociației Matei și Prietenii. Precizare importantă: legea spune că trebuie să faci plata până în ultima zi a trimestrului în curs.

PASUL 5. În luna următoare, când contabilul tău va calcula și va raporta către ANAF impozitul pe venit, va deduce din acest cuantum al impozitului suma oferită ca sponsorizare. 

PASUL 6. În luna ianuarie a anului următor, contabilul tău trebuie să completeze și să trimită către ANAF Declarația 107 pentru toate sponsorizările efectuate în anul 2021. ANAF actualizează în fiecare an data-limită de depunere a Declarației 107 (în 2021, acest termen a fost pe 25 ianuarie).

Susține Asociația Matei și Prietenii prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit

Dacă ai o firmă care plătește impozit pe profit, poți direcționa până la 20% din impozit către Asociația Matei și Prietenii.

Dacă nu ești familiarizat cu acest tip de donație, iată care sunt pașii de urmat:

PASUL 1. Descarci contractul de sponsorizare completat deja cu datele Asociației Matei și Prietenii. Îl completezi cu datele firmei și cu suma pe care dorești să o donezi și îl trimiți pe adresa noastră Str.Republicii, bl.61, sc.2, et.3, ap.25, loc. Petrila, cod postal 335800, jud.Hunedoara. După ce îl semnăm, îți trimitem înapoi originalul.

Descarcă contractul de sponsorizare de mai jos:

AMP-2021Download

PASUL 2. Virezi banii în contul Asociației Matei și Prietenii. Pentru a fi inclus în calculul impozitului pe anul respectiv, contractul de sponsorizare trebuie încheiat înainte de sfârșitul anului calendaristic, iar plata trebuie efectuată până la finele anului.

PASUL 3. În momentul în care achiți statului român impozitul aferent anului fiscal în care ai făcut donația, reduci suma donată către Asociația Matei și Prietenii.

*Asociația Matei și Prietenii este înscrisă în „Registrul entităților/unităților de cult” pentru care se pot face deduceri fiscale. Se poate verifica pe site-ul ANAF, introducând codul fiscal al asociației noastre: 36908414

Devino voluntar!

Suntem mereu în căutare de persoane entuziasmate, dornice să schimbe lumea alături de noi. Căutăm studenți la MV, serioși și cu spirit de inițiativă, care să ne înțeleagă viziunea și să ne ajute să creștem mari.

Devino tutore!

Împărtășind din experiența ta profesională, vei pune cărămizi educaționale acolo unde este nevoie.

Devino mentor!

Ia sub aripa ta cei mai buni studenți sau absolvenți, ghidează-i pe drumul profesional și ajută-i să se facă mari.