Mai sunt multe de făcut până atunci, însă ne pregătim să ne luăm rămas bun de la 2022 cu bagajul de cunoștințe făcut și cu inima deschisă la noi orizonturi. Pe 17 decembrie ne dăm mare întâlnire online, la primul nostru Simpozion de Crăciun, eveniment educațional caritabil adresat tinerilor veterinari și studenților la medicină veterinară.
De ce caritabil? Cum zic unii, long story short, pentru că plantăm fapte bune de 7 (ani) încoace. Avem și cifre de arătat.
Dăm sfoară-n țară și rugăm medicii veterinari tineri, entuziaști și cu un strop de experiență, să fie curajoși și să ne împărtășească un caz clinic din cazuistica personală.
Important:
- Trimite până cel târziu 4 decembrie abstractul cazului tău, pe email la contact@juniorvet.ro
- Ne plac animalele mici, mari, exotice și sălbatice.
- Ai tot sprijinul nostru pentru prezentarea cazului.
- Stai aproape, mai povestim.
Simpozion Junior vet de Crăciun
Când, unde?
17 decembrie, de la ora 9.30 (EEST), preț de câteva ore, online, pe Zoom.
Ce se discută?
Prezentări de cazuri interesante. (updating) Check it out:
9:25 Start (ne logăm la timp)
9:30-10.00 Reconstrucția chirurgicală a unei plăgi obținută în urma rezecției unui mastocitom la nivelul membrului posterior -Dr. Florin Delureanu
10:00-10:05 pauză pt schimb prezentare, speaker și intro
10:05-11:05 Weekend de gardă. Prezentare de cazuri clinice (sneak peek- invaginație, corp străin, cardiomiopatie fenotip hipertrofic) -Dr. Elena Vulcan
11:05-11:10 pauză pt schimb prezentare, speaker și intro
11:10-11:40 Orbire bruscă la un Ciobănesc Alsacian -Dr. Alexis Gîrloanță
11:40-11:45 pauză pt schimb prezentare, speaker și intro
11:45-12:15 O prezentare neobișnuită pentru limfom canin -Dr. Ana Ionescu
12:15-12:20 pauză pt schimb prezentare, q&a.
12:20-12:50 Un caz interesant de hipoglicemie -Dr. Ana Ionescu
12:50-12:55 pauză pt schimb prezentare, speaker și intro
12:55-13:25 Limitele anesteziei în teren la diferite specii -Dr. Ioana Ene
13:25-13:30 pauză pt schimb prezentare, speaker și intro
13:30-14:00 Degenerarea valvulară mitrală la un câine de talie mare. Diagnostic diferențial și management -Dr. Andrei Baisan
14:00-14:05 pauză pt schimb prezentare, speaker și intro
14:05-14.45 Fracturi ale coloanei vertebrale -remediere chirugicală (4 cazuri clinice) -Prof. Dr. Horia Elefterescu
SFÂRȘIT
Speakeri
Simpozionul caritabil de Crăciun aduce în prim plan speakeri fantastici, medici veterinari extraordinari.

- Dr. Andrei Baisan este Șef lucrări la Facultatea de Medicina Veterinara din Iasi. A finalizat doctoratul în cardiologie, în anul 2016.
- A participat la stagii de pregatire în Polonia, Italia și Israel, iar in prezent urmează cursurile pentru Certificare ESAVS în cardiologie.
- A publicat multiple lucrări științifice în jurnale internaționale și a participat ca lector invitat la manifestari naționale și internaționale. Este vicepreședinte al Asociației Române de Diagnostic Imagistic Veterinar și secretar științific al Asociației Cardiologilor Veterinari din România.
- Domeniile de interes sunt ritmologia, variabilitatea frecvenței cardiace, radiologia cardio-toracică și terapia aritmiilor.

- Dr. Ana Ionescu a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca în 2018, iar la scurt timp s-a mutat în Marea Britanie.
- Pentru câțiva ani, a lucrat în general practice.
- A făcut un internship rotațional, continuând cu un internship pe oncologie, la Southfields Veterinary Specialists.
- A finalizat modulele pentru obținerea certificatului de General Practitioner in Small Animal Medicine și urmează să susțină examenul la începutul anului viitor.

- Dr. Elena Vulcan este PhD studentă și absolventă a Facultății de Medicină Veterinară Bucuresti din cadrul USAMVB, promoția 2015.
- Din 2016 până în prezent lucrează în cadrul clinicilor A&A Medical Vet.
- Din 2022 a început studiile postuniversitare de doctorat cu tema de cercetare privind cardiomiopatiile feline.
- În ultimii ani a participat la diferite congrese, workshopuri și cursuri de dezvoltare profesională
continua, atât naționale cât și internaționale, precum cursurile ESAVS ( European School for Advanced Veterinary Studies-ESAVS Radiology 2019, ESAVS Cardiology 2021, respectiv 2022) - Interesele medicale curente sunt în domeniul imagisticii (Radiologie, Ultrasonografie, Ecocardiografie)

- Dr. Florin Delureanu este absolvent al Facultății de Medicină Veterinară din București (promoția 2014)
- În prezent este Lead Vet la o clinică din Marea Britanie
- Are o atracție deosebită pentru chirurgia țesuturilor moi, în special chirurgia reconstructivă și managementul plăgilor.
- În perioada 2014-2018 a lucrat ca și medic veterinar în Bucuresti iar din 2018 a continuat să lucreze în Marea Britanie.
- În 2017 și 2018 a realizat externshipuri în Italia și Bulgaria
- Recent a finalizat modulele institutiei Improve International în vederea obținerii certificatelor de General Practitioner și Post graduate in Small animal surgery.

- Proaspăt absolventă a Facultății de Medicină Veterinară din București, promoția 2022, Dr. Alexis Gîrloanță și-a descoperit pasiunea și interesul pentru oftalmologia veterinară încă de la începutul anului 4 de facultate.
- A făcut astfel practică în cadrul Spitalului Universitar de Urgențe “Profesor Dr Alin Bîrțoiu” la secția de chirurgie, departamentul de oftalmologie, urmând ca ultimii 2 ani de studii să lucreze în cadrul Spitalului de Urgențe Pet Stuff sub îndrumarea Dr. Adina Argăseală.
- După absolvirea facultății, își desfășoară activitatea în cadrul Cabinetului Medical Veterinar Blue Cat, unde principala activitate este oftalmologia.

Asist. Univ. Dr. Ioana Ene, este doctorand departamentul Științe Clinice, Anesteziologie în cadrul Facultății de Medicină Veterinară București și medic veterinar voluntar Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice – Fundația Visul Luanei.
Competență de specialitate: anestezia animalelor sălbatice, anestezia cabalinelor, anestezia animalelor de companie (NAC, câini, pisici), medicină veterinară de urgență
Cursuri:
-CPR- Basic & Advanced Life Support, American Collage of Veterinary Emergency and Critical Care, VASTA -The Veterinary Anaesthesia School for Technicians and Veterinarians Modules

Cu un bagaj academic deosebit și o vastă experiență profesională pe ramurile chirurgiei și ortopediei veterinare, câteva informații biografice pe scurt despre Prof.Dr. Horia Elefterescu:
- Absolvent al Facultății de Medicină Veterinară Cluj-Napoca (1985)
- Doctorat în Științe Medicale Medicale Veterinare, Facultatea de Medicină Veterinară, Iași (1995)
- Absolvent al Facultății de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București (1996
- Doctorat in Medicina Umană, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Papilian”, Sibiu (2006)
- Licențiat în biologie – Institutul de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București (2009)
- Multiple certificări pe chirurgia și ortopedia animalelor mici, laparoscopie și microchirurgie.
- Din 2020 până în prezent, este Profesor Asociat Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Ion Ionescu De La Brad Iași, Facultatea de Medicină Veterinară.
- Din 2020 până în prezent, medic veterinar chirurg și owner al Clinicii veterinar Dr. Elefterescu
Cum particip?
Evenimentul este gratuit și cu titlu caritabil. Asta înseamnă că dacă îți face plăcere, poți dona contravaloarea cafelei tale preferate, însă nu impunem nicio taxă de participare. Donația ta ne ajută să putem construi mai departe. 🙂
Înscrierea este deschisă, te așteptăm cu drag: http://bit.ly/3ANt6e3
Pentru a efectua donația, ai nevoie de aceste date, cu mențiunea Crăciun:
ASOCIAŢIA MATEI ŞI PRIETENII
CIF 36908414
RO66BTRLRONCRT0376315401 (RON)
RO16BTRLEURCRT0376315401 (EUR)
SWIFT BTRLRO22
Str.Republicii 61/25, Petrila 335800, Jud.Hunedoara, România.
__
În jurul unei cafele se leagă multe amintiri frumoase. Nopți albe învățând pentru examene, revederea cu vecina de vis-a-vis sau cu cel mai bun prieten, înviorarea de dimineață, cele mai zgomotoase râsete și cele mai grele lacrimi. Pentru fiecare dintre noi, cafeaua înseamnă ceva.
La Junior vet am investit cu pasiune mii de ore în ceea ce înseamnă educație continuă pentru comunitatea veterinară tânără și suntem convinși că acesta a fost doar startul din tot ceea ce visăm să realizăm. Pentru noi, cafeaua, a fost mereu zvâcul dimineții, energia de a merge mai departe, bucuria unei revederi cu colegii din toată țara, proiectele și mailurile din weekend și de la ore târzii, entuziasmul viu de a ne ajuta comunitatea.
Dacă ai învățat vreodată alături de Junior vet, îți place munca noastră, crezi în ceea ce facem și vrei să pui umărul la următoarele noastre proiecte educaționale, te invităm să donezi azi contravaloarea cafelei tale preferate.
Învață dăruind!

Dacă dorești să sponsorizezi acest eveniment, te rugăm să ne scrii un email la contact@juniorvet.ro